Sunday, 08 January 2017 17:11

Novi početak u 2017. godini! Piše za vas Radmila Radomilović, instruktorka hatha yoge

Written by 
Rate this item
(0 votes)

U duhu Novogodišnjih i božićnih praznika, dok se opraštamo od godine koja je za nama i radujemo novim lepim momentima u 2017. još jednom ću iskoristiti priliku da vas podsetim da u Novi Početak uvedete neke novine, promene, započnete nešto novo što do sada niste probali, da se suočite sa izazovima koji su pred vama i učinite nesto samo za vašu dušu.

 Ovom prilikom neću vam pisati na način na koji sam to do sad radila ,upoznavala sa yogom, uvodila vas u yogu, pozivala da probate, pisala o njoj, zašto da vežbate, kako da vežbate…itd. Probaću da vas motivišem doživljajima koje sam imala tokom prethodne godine vežbajući yogu i radeći sa ljudima koji su sebe izazvali na više i dozvolili svom telu da pomera sopstvene granice. Meni je to uvek bio uzbudljiv momenat, sad znam da je i svima onima koji su do njega dosli, a pritom nastavljaju “svoje traganje” . Kao instruktor yoge videla sam mnoga pozitivna dejstva yoge, od kojih su neka neopipljiva i ne mogu se izmeriti, dok su druga vidljivija. Najočiglednija korist iz moje perspektive jeste to što telesni položaji kroz kretanje, istezanje i savijanje donose olakšanje svakom telu.

U svom ličnom iskustvu imam apsolutne dokaze svake dobrobiti koje nam yoga donosi. Onog trenutka kad sam osvestila takve čarobne momente na svom telu koji su se dešavali uz yogu, poželela sam podeliti to iskustvo sa ljudima koji su takve izazove i sami tražili. Kada sa svakim polaznikom prođete te momente samospoznaje, pomeranja telesnih granica, sreće dok se to dešava, senzacija u telu dok živimo taj momenat, rada na tome, strpljenju koje je potrebno da se do toga dođe, shvatite da zapravo svaki put u sebi stvarate takav neodoljivi osećaj sreće. Uvek iznova. Onaj osećaj davanja-primanja. I velike zahvalnosti, sebi i svima.

Ovom prilikom, zahvaljujem se svim svojim polaznicima s kojima sam vežbala u zadnjih godinu dana, koji su me motivisali dok smo vežbali, dok smo pomerali granice, dok smo disali, dok smo učili da oslobađanjem tela, zapravo oslobađamo duh, sa kojima sam imala takvu suptilnu razmenu energije na našim časovima. Zahvaljujem svima koji su bili prisutni u momentu dok sam shvatala da sam upravo tamo gde traba da budem. Sa VAMA, u OVDE i SADA.

Nikad ne zaboravite: Tu smo sa istom dobrom namerom i usmerenom energijom na dobro. Mi smo na toj prostirci da bi zahvalili životu što postojimo baš takvi kakvi jesmo, jedinstveni i neponovljivi.

SRETNI BILI, Neka je ljubav u nama i sklad sa okolinom!

Vaša Radmila Radomilović

 

Read 732 times Last modified on Sunday, 08 January 2017 17:27

Leave a comment

Unesite Vaš komentar ovde ...